به گزارش خبرگزاری حوزه حجت الاسلام والمسلمین عباسی در دیدار ایرج الهی سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند، که در قم برگزار شد، به سوابق تاریخی روابط فرهنگی میان ایران و هندوستان اشاره کرد و گفت: روابط فرهنگی میان دو کشور از قرنها پیش تا کنون ادامه داشته است و این رابطه فرهنگی به قدری محکم است که حتی در ادبیات فارسی، سبکی به نام سبک هندی وجود دارد.
وی افزود: شخصیتها، شعرا و نویسندگان برجستهای در شبه قاره حضور داشتند که بخشی از گنجینه ارزشمند فرهنگی مشترک دو کشور به شمار میآیند و این ارتباط زبانی و فرهنگی، یکی از فرصتهای ارزشمند برای هر دو کشور به شمار میآید.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی در ادامه به معرفی جامعةالمصطفی پرداخت و خاطرنشان کرد: هم اکنون ده ها هزار نفر از بیش از ۱۳۰ ملیت در واحدهای داخل و خارج از کشور جامعةالمصطفی در نزدیک به ۱۷۰ رشته و گرایش حوزه علوم اسلامی، علوم انسانی و زبان و فرهنگ شناسی در مقاطع کارشناسی تا دکتری تحصیل مینمایند. در دانشگاه مجازی المصطفی نیز هزاران نفر به صورت غیرحضوری مشغول به تحصیل هستند و همچنین، مرکز آموزشهای کوتاه مدت و فرصتهای مطالعاتی المصطفی، سالانه میزبان فعالان فرهنگی، اساتید دانشگاهها و شخصیتهای علمی و فرهنگی است.
وی یکی از خدمات مهم جامعةالمصطفی به فرهنگ ایرانی اسلامی را آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان برشمرد و گفت: این موضوع با توجه به سوابق فرهنگی و هویتی، در شبه قاره از اهمیت بیشتری برخوردار است. صد ها هزار نفر تا کنون از مسیر تحصیل در جامعةالمصطفی با زبان فارسی آشنا شدهاند و پیوند عاطفی و قلبی با جمهوری اسلامی ایران دارند و میتوانند بهترین سفرای فرهنگی برای کشور در سراسر جهان باشند.
حجت الاسلام والمسلمین عباسی در ادامه با اشاره به برخی فعالیتها و دستاوردهای علمی و بین المللی جامعةالمصطفی، یادآور شد: جامعةالمصطفی پشتوانه راهبردی و مردمی نظام اسلامی در جهان به شمار میآید و دانش آموختگان المصطفی امروز در سراسر جهان حضور موثر داشته و در عرصههای مختلف اجتماعی، علمی و اقتصادی فعالیت مینمایند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از دیدار با رئیس جامعةالمصطفی، خاطرنشان کرد: جامعةالمصطفی نقش بسیار مهمی در انتقال پیام انقلاب اسلامی در جهان داشته است و خوشبختانه فعالیتهای علمی و دانشگاهی بسیار خوبی در هندوستان نیز توسط المصطفی به انجام رسیده است.
وی ضمن ابراز امیدواری به توسعه فعالیتهای علمی و دانشگاهی جامعةالمصطفی در هند، ابراز داشت: زبان فارسی در هندوستان از قدمت تاریخی برخوردار است. امروز لازم است توجه بیشتری به ترویج زبان فارسی صورت پذیرد و جامعةالمصطفی میتواند در این زمینه بیش از گذشته موثر باشد.
آقای الهی در پایان تصریح کرد: بخش عمدهای از هویت و فرهنگ هندوستان با ایران پیوند خورده است و لازم است از این گنجینههای ارزشمند صیانت شود. المصطفی یکی از ابزارهای مهم دیپلماسی عمومی کشور در جهان به شمار میآید و سفارت جمهوری اسلامی ایران در هند آمادگی کامل برای تعامل همه جانبه با جامعةالمصطفی دارد.
گفتنی است در این دیدار که با حضور حجت الاسلام والمسلمین قنبری، معاون ارتباطات و بینالملل جامعةالمصطفی و آقای مکارم، رئیس دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در قم برگزار گردید، دو طرف در زمینه افزایش تعاملات و همکاریهای دوجانبه به توافق دست یافتند.